Verkoopprocedure

De appartementen van Tuindershof ZUID bieden o.a. starters een kans op de woningmarkt. Maar ook voor senioren zijn de appartementen (op de begane grond) uitermate geschikt om gelijkvloers te kunnen wonen, dichtbij voorzieningen met familie om de hoek. Heijmans draagt graag bij aan de kansen op de woningmarkt voor deze doelgroepen. In het project Tuindershof ZUID krijg je daarom voorrang als je er ook zelf gaat wonen.

 

Vanaf 13 oktober 16.00 uur is het mogelijk om je digitaal in te schrijven voor het project Tuindershof ZUID via de website. Inschrijven kan tot zondag 24 oktober om 23.59 uur. Notaris Wienen zal op dinsdag 26 oktober de loting verrichten. Vanaf donderdag 28 oktober wordt met de kandidaten die een woning toebedeeld hebben gekregen telefonisch contact opgenomen voor een verkoopgesprek. Deze gesprekken vinden zoveel mogelijk plaats in de eerste twee weken van november. 

 

Welke stappen moet je doorlopen om in aanmerking te komen voor een woning? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

2. Inschrijven

Tijdens de verkoopperiode kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoning(en).

Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder!

3. Loting bij de notaris

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van loting door de notaris.

  • Er wordt bij de loting voorrang gegeven aan kandidaten die er zelf willen gaan wonen.
  • De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum op zondag 24 oktober om 23.59 uur.
  • Notaris Wienen zal op dinsdag 26 oktober de loting voor de Appartementen verrichten.

Let op: je meest recente inschrijving wordt meegenomen in deze loting en er wordt maximaal één inschrijving meegenomen in de loting per huishouden.

4. Toewijzing

Vanaf donderdag 28 oktober wordt met de kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen telefonisch contact opgenomen voor een verkoopgesprek. Deze gesprekken vinden zoveel mogelijk plaats in de eerste twee weken van november.

Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven.

5. Gesprek met de makelaar

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de makelaar je uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je aanvullende informatie over de woning en het project. De makelaar neemt deze informatie met je door en licht de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning. De woning is nu voor je gereserveerd. Meestal verstrekt de makelaar een optie van één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

 

6. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te ondertekenen.

 

Nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen.