Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Tuindershof ZUID? Lees hieronder de veelgestelde vragen. 

De verkoop van de 48 appartementen is op 13 oktober 2021 om 16.00 uur van start gegaan. Alle verkoopdocumentatie staat online en je hebt tot zondag 24 oktober 23.59 uur de tijd om je in te schrijven via het online inschrijfformulier

De verkoopdocumentatie is te bekijken via downloads

De prijzen zijn tijdens de start verkoop bekendgemaakt en terug te vinden op de website. 

Vanaf de start verkoop is het mogelijk om je in te schrijven via het online inschrijfformulier op de website. Inschrijven kan uitsluitend digitaal. 

Op 24 oktober 2021 om 23.59 uur.

Nee helaas niet. Bij interesse zal er opnieuw online moeten worden ingeschreven.

Via loting bij de notaris (Wienen in Pijnacker). Mochten er na de loting afvallers zijn, zal Heijmans de woningen toewijzen onder de geïnteresseerden in de reservelijst. Dit gebeurt zoveel mogelijk onder mensen die hun eerste keus op het betreffende 'afgevallen bouwnummer' zijn, zodat wij een zo'n optimaal mogelijke verdeling kunnen maken. Klik hier om de volledig verkoopprocedure te lezen. 

Heijmans of één van de verkopende makelaars zal vanaf donderdag 28 oktober contact opnemen met de uitgekozen optanten.

De appartementen van Tuindershof ZUID bieden o.a. starters een kans op de woningmarkt. Maar ook voor senioren zijn de appartementen (op de begane grond) uitermate geschikt om gelijkvloers te kunnen wonen, dichtbij voorzieningen met familie om de hoek. Heijmans draagt graag bij aan de kansen op de woningmarkt voor deze doelgroepen. In het project Tuindershof ZUID krijg je daarom voorrang als je er ook zelf gaat wonen.

1 week.

Dit zal in het eerste half jaar van 2022 zijn. Schrijf je in voor de nieuwsbrief via de website om op de hoogte te blijven. 

Dit is afhankelijk van de verkoopsnelheid en/of we tijdig de Omgevingsvergunning ontvangen. Naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022.

Afhankelijk van de start van de bouw. Wanneer we uitgaan van een start bouw in het tweede kwartaal van 2022 verwachten we dat de appartementen rond de zomer van 2023 worden opgeleverd.

Notaris Wienen in Pijnacker.

Nee.

Nadat Heijmans de opschortende voorwaarden vervuld heeft verklaard. Je krijgt hier tijdig een melding van. Wij hopen dat je in het eerste kwartaal van 2022 naar de notaris kunt.

De grondrente start nadat de opschortende voorwaarden vervuld zijn verklaard.

Bouwrente is nu nog niet van toepassing. Als je direct na het vervallen van de opschortende voorwaarden passeert bij de notaris heb je niets met bouwrente van doen. Echter je hebt wel te maken met renteverlies tijdens de bouw. De Hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen (dubbele woonlasten).

De woning wordt geleverd met SWK garantie. Alle informatie hierover ontvang je tijdens het verkoopgesprek met de makelaar.

Tijdens het bouwproces zijn er 4 vaste momenten om de bouwlocatie te bezoeken (afgezien van de schouw- en oplevering): 2x Kijkmiddag, 1x inmeetdag, start bouw event. Uiteraard houden wij de Covid-19 maatregelen aan. Buiten deze dagen is het helaas niet mogelijk om de bouwlocatie te betreden.

Via Heijmans klantportaal vragen wij je jouw schoenmaat door te geven. Voor het 1e bezoek ontvang je een bouwhelm, veiligheidshesje en - schoenen. Dit is uitsluitend voor koper 1 en 2. Kinderen zijn helaas niet toegestaan op de bouwlocatie.

De woning wordt standaard voorzien van sanitair en tegelwerk. De keuken is niet inbegrepen.

Het sanitair kan gekozen worden bij uwhuisuwwensen. De tegels kunnen uitgekozen worden bij Jan Groen (zie voor het standaard sanitair en tegelwerk ook de informatiesheet bij de downloads). Eigenhuis Keukens heeft een projectaanbieding beschikbaar voor Tuindershof Zuid. Informatie hierover vind je ook terug bij de downloads.

Ja, Heijmans werkt samen met Eigenhuis Keukens. Als koper van een woning van Heijmans krijg je de HIP-pas (Heijmans Important Person), waarmee je extra korting krijgt bij Eigenhuis Keukens. Daarnaast heeft Eigenhuis ook een projectaanbieding gemaakt (zie downloads).

In verband met de risico’s en garanties e.d. behoort dit niet tot de mogelijkheden. Wel is het mogelijk om tijdens een koperskijkmiddag deze personen/bedrijven de werkzaamheden te laten beoordelen en/of inmeten.

Door de aanpassing van de wettelijke eisen (o.a. geen gas, nieuwe Bengnormen) zijn veel duurzaamheidsmaatregelen standaard geworden. Het is verplicht een leveringsovereenkomst af te nemen bij Eteck (zie voor de tarieven de tarievenkaart van Eteck)

Voorlopig hebben de appartementen een energielabel van A++

Alle woningen worden aangesloten op het systeem van Eteck voor warmte en koude voorziening. Dit systeem bestaat uit collectieve bodembronnen en een individuele warmtepomp welke in eigendom zijn van Eteck. Het is verplicht een leveringsovereenkomst af te sluiten met Eteck (zie voor de tarieven de tarievenkaart van Eteck). Eteck blijft ook eigenaar van de warmte- en koudevoorziening.

Parkeren is openbaar. Rondom de appartementen worden parkeervoorzieningen gemaakt.

Parkeren is openbaar. Rondom de appartementen worden parkeervoorzieningen gemaakt, waar ook bezoek gebruik van kan maken.

Op dit moment is nog niet duidelijk waar en hoeveel laadpalen er geplaatst worden in dit gebied.

Op basis van de huidige inzichten is er vanuit stikstof geen belemmering voor de ontwikkeling.

Op dit moment vordert de bouw gestaag op alle bouwprojecten van Heijmans en daar zijn wij bijzonder trots op! Zodra hier wijzigingen in komen, houden wij je uiteraard op de hoogte.